Halloweeni dekorációk a kertben

Manapság az üzletekben rengetegféle halloweeni dekorációs kellék közül válogathatunk. A természetes hatású, ütős halloweeni dekor ötletekért olvasd el blogunkat!

Tippek a környezetbarát kertészkedéshez

Tippek a környezetbarát kertészkedéshez

Napjainkban szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezettudatos szemlélet és életmód. Arra viszont sokan nem gondolnak, hogy pont a minket körülvevő mikrokörnyezetben, a kertben is elengedhetetlen a takarékos és környezetbarát szokások kialakítása.

Ezeket ültesd októberben a veteményeskertbe

Az ősz beköszöntével a termések betakarítása után következik a másodvetés a konyhakertekben. Ha megfelelő zöldségeket ültetünk el októberben, akkor még az évben vagy kora tavasszal fogyaszthatjuk az ízletes terméseinket.

Napos kertek virágai

Ha kerted folyamatosan ki van téve a napsütés viszontagságainak, akkor bizony Neked szárazkerted van. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a szép színes, virágokban bővelkedő kertről, csupán kellő körültekintéssel kell kiválasztani a növényeket.

Őszi kertek színes virágai

Nemcsak a sárguló levelek, lombkoronák vihetnek színt az őszi kertedbe, hanem az évelők, a fűfélék és a cserjék is.

Ültessünk növényeket nyáron is!

Nyáron az erős napsugárzás nem épp kedvező a növényültetésnek. Sokan, ezért ebben az időszakban egyáltalán nem ültetnek. Pedig kellő odafigyeléssel a legnagyobb melegben is szépíthetjük kertünket!

A legfontosabb kora őszi teendők a kertben

Az ősz beköszöntével számtalan munka akad kertünkben. Elsősorban fel kell készíteni növényeinket a téli időszakra, de bátran ültethetünk is.

Professzionális gyepfenntartás

Az egészséges gyep élettel tölti meg kertünket, ilyenkor szívesen töltünk itt időt családunkkal és barátainkkal. Ámbár sokan elfeledkeznek róla, hogy ugyanolyan szakszerű gondozást igényel, mint bármely más kerti növényünk.

Melyik kerttípus illik hozzád?

A kertészkedés sokkal több annál, mint a virágok ültetése és locsolása. Bízd kertedet a fantáziádra és alakíts ki egy stílusos, hozzád illő környezetet otthonod körül!

Így vedd fel a harcot kerted kártevőivel!

Korábbi blogunkban már írtunk róla, hogy mennyire fontos védelmezni kertünk féltett növényeit a kórokozóktól. Most a kártevők elleni harchoz adunk néhány tanácsot!