Röviden a víztelenítési időszakról

Az automata öntözőrendszer csőhálózatát fagyhatár fölé, 25-30 cm-es mélységben szokás telepíteni, így az ősz beköszöntével és a tél közeledtével fontos feladatunk a korábbi megrendelőink kertjeiben telepített öntözőrendszerek víztelenítése.

Pár szóban a 2023-as Tájépítészeti Nívódíjról

2023.11.30-án tartották az idei Tájépítészeti Nívódíj átadó gálát és kiállítást, amelyen standunk nagy sikert aratott, számos új kapcsolatra tettünk szert és a meglévőket is felelevenítettünk.

A kerti szerszámok helyes téliesítése

 Ahogy az ősz átadja helyét a hűvösebb időszaknak, kertünk általában az utolsó dolog, ami eszünkbe jut. Néhány egyszerű lépéssel biztosíthatod, hogy eszközeid remek állapotban legyenek, mikor tavasszal előveszed őket.

Mutatjuk a 4 legfontosabb lépést!

Így készüljünk a szüretre

Eljött az ősz, ami csak egyet jelenthet: kezdődik a betakarítás! Bár a szüret minden évben más, két dolog nem változik: a gondos tervezés és a jó munkaszervezés elengedhetetlenek a sikeres és problémamentes időszak érdekében.

Mutatunk néhány tippet, hogy idén könnyebben teljen a szüret!

Füvesítés ősszel

Az ősz közeledte sok mindent jelenthet, kezdve a nappalok rövidülésével és a falevelek hullásával. Tudtad azonban, hogy a szeptember és az október remek időszak a fűmagok vetésére?

3 zöldség, amit ősszel érdemes elvetni

Az ősz beköszöntével megérkeznek a hűvös éjszakák, a levelek lehullanak és sajnos a napocska melengető sugarait is kevesebbet érezzük a bőrünkön.

Madarak garázdálkodnak a kertedben? Így tudsz védekezni!

Bár sokan szeretik figyelni a kertjükbe látogató madarakat, sajnos sok kártékony fajjal is találkozhatunk. Amellett, hogy falatoznak a termésből, lyukakat áshatnak a talajba és ürüléket hagyhatnak a kerti bútorokon, építményeken.

Tanácsok a gyermekbarát kert kialakításához

A kertépítés és kerttervezés teljesen más megközelítést igényel, amikor már gyerekek is vannak a családban.

Térelválasztó sövények nevelése

Az, hogy nagy kert hatását csak egybefüggő területtel lehet elérni, tévhit. Optikailag sokkal izgalmasabb látványt érhetsz el úgy, ha különböző részekre bontod, például kialakítasz egy részt sütögetésre, pihenésre, a veteményesnek vagy épp a virágoskertnek.

Miért fontos a talaj minősége és a vízelvezetés?

A kertünk szépségének megőrzése érdekében a kevésbé látványos és izgalmas tényezőkkel is foglalkoznunk kell. Természetesen a talaj minőségének és vízelvezetésének fontossága is jelentős szerepet játszik ebben.