Ültessünk növényeket nyáron is!

Nyáron az erős napsugárzás nem épp kedvező a növényültetésnek. Sokan, ezért ebben az időszakban egyáltalán nem ültetnek. Pedig kellő odafigyeléssel a legnagyobb melegben is szépíthetjük kertünket!

Így nevelj szuper konyhakertet 4 lépésben

Te is álmodozol egy apró részről a kertben, néhány ládáról az erkélyen, ahol a finom zöldségeket magad nevelgetheted? Százszor másabb házi finomságokból főzni, a gyerekekkel együtt ültetni, mint bevásárolni a szupermarketben. Megmutatjuk 4 lépésben, hogyan tudod te is egyszerűen megtenni mindezt!

Professzionális gyepfenntartás

Az egészséges gyep élettel tölti meg kertünket, ilyenkor szívesen töltünk itt időt családunkkal és barátainkkal. Ámbár sokan elfeledkeznek róla, hogy ugyanolyan szakszerű gondozást igényel, mint bármely más kerti növényünk.

Nyitott kertből a béke szigete - teremtsd meg a magánszférát kerítéssel

Egy jól megépített, esztétikus kertet mindenki szívesen mutat meg vendégeinek, családjának és barátainak. Ám a soha nem szűnő árgus szemek igen kellemetlen érzést kelthetnek bennünk, ezáltal a kertben töltött idő sem lesz olyan felhőtlen, mint azt először képzeltük.

Így vedd fel a harcot kerted kártevőivel!

Korábbi blogunkban már írtunk róla, hogy mennyire fontos védelmezni kertünk féltett növényeit a kórokozóktól. Most a kártevők elleni harchoz adunk néhány tanácsot!

Automata öntözőrendszerek - a megálmodásától a megvalósításig

A szakszerűen megtervezett és kivitelezett öntözőrendszerekkel a jövőben elkerülhetjük az üzemelési problémákat és a felesleges kiadásokat. A kialakításkor kulcsfontosságú, hogy a rendszer méretezve legyen a vízforráshoz, ami lehet kút vagy vízhálózat. Emellett az üzemeltetési körülmények és a terepviszonyok is befolyásolják a színvonalas öntözőrendszer kiépítését.

Álomkert minimális fenntartási igényekkel

Mindig olyan kertre vágytál, amit a szomszédok is megirigyelnek, de nincs elég időd a gondozásra?

A kertészkedés jótékony hatásai az egészségünkre

A tavasz közeledtével már sokan kimerészkedünk a kertbe, akár csak egy árvácskát elültetni, vagy a kötelező márciusi teendőket ellátni. A jó hírünk, hogy a növényzet felfrissítése mellett az egészségünknek is jót teszünk vele!

Így vedd fel a harcot kerted kórokozóival!

Kerttulajdonosként kevés elszomorítóbb látvány van, mint amikor a féltve őrzött és gondozott növényeink valamilyen betegség jelét mutatják. A hervadás, különböző színű és méretű foltok megjelenése, palántadőlés vagy éppen a levél fodrosodása mind-mind valamilyen fertőzés jelei lehetnek.

6 érv a zöldtető mellett

A zöldtetők létesítése egy divatos, de emellett környezettudatos építészeti irányvonal.