Növények, amiről nem gondoltad, hogy ehetőek

Napjainkban egyre nagyobb divatnak számít különleges gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztani, de a közvetlen környezetünkben megtalálható őshonos vad zöldségek mégsem szerepelnek az üzletek, éttermek kínálatában.

Csekklista kerti növény vásárlásához

Kertszépítés során, jobb esetben csak egyszer kell ellátogatni kertészeti szaküzletbe és beszerezni azokat a növényeket, amelyek életet varázsolnak kertedbe.

Így válassz növényt a nagy kánikulában!

Kedved támadt egy kis kertészkedéshez, de nem tudod, hogy melyek azok a növények, amik a nagy kánikulában is remekül helytállnak?

Így dobd fel a lakásod növényekkel

A szobanövények talán a legtrendibb dolgok, amivel feldobhatod lakásod, hiszen nemcsak gyönyörűek és megfizethetőek, hanem a természet közelségét is becsempészik otthonodba.

Így gondoskodj a nyaralás alatt szobanövényeidről

A nyaralás idején nagy fejtörést okozhat megoldani szobanövényeink gondozását, ha nem lakik a közelben egy barát vagy egy családtag.

Így tervezd meg mesébe illő rózsakertedet!

Aki látott már rózsakertet, vagy rózsafuttatókkal díszített udvarokat, pontosan tudja, hogy az az illat és látvány mekkora élményt ad nemcsak a romantikus lelkeknek, vagy a növény kedvelőknek, hanem mindenkinek.

Így készítsd fel a kerted egy kültéri partyhoz

Eltervezted, hogy ezen a nyáron még több minőségi időt fogsz eltölteni családoddal, barátaiddal a természetben, de még nem tudod, hogyan valósíthatnád meg mindezt?

Hozd ki a legtöbbet kis alapterületű kertedből

Nincs ötleted, hogyan varázsold lenyűgözővé kis alapterületű kertedet? Blogunkban megmutatjuk, milyen apró dolgokon múlik, hogy mérettől függetlenül kerted esztétikus és ízléses legyen. Valósítsd meg tippjeinket és a végén még szomszédaid is irigyelni fogják kertedet - még, ha az övék nagyobb is!

Egyszerű növényszaporítási technikák kezdőknek

Ha te is a szobanövények szerelmese vagy, nagy eséllyel minden lehetőséget megragadsz, hogy új példányokkal gyarapítsd gyűjteményedet. De tudtad, hogy üvegház és mindenféle egyéb drága felszerelés nélkül házilag is tudod szaporítani növényeidet?

A palántázás folyamata lépésről-lépésre

A palántázás rengeteg odafigyelést kíván, többek között azt, hogy vetőmagjaink egészségesek, vegyszermentesek legyenek.