Ezek a felkapott kerttrendek 2022-ben

Ha kerttervezés, vagy átalakítás előtt állsz és szükséged van egy kis inspirációra, van egy jó hírünk! Összegyűjtöttük Nektek 2022 legstílusosabb kert trendjeit!

      1. Beltér találkozik a kültérrel

Tekints a kertedre a társasági élet helyszíneként. Egy kültéri nappalit úgy tudsz a legkönnyebben kialakítani, ha először kiválasztod a hely- és elrendezés igényeinek megfelelő kerti bútorokat. Az asztal körül érdemes egy kényelmes, L-alakú ülősarkot választani, hogy mindenki kényelmesen el tudjon férni! Ha a nagyobb elemeket már beszerezted, csak csinosítgatnod kell a teret, például beszerezhetsz díszpárnákat, cserepes növényeket, vagy izzósorokat.





      2. Erkély kertek

Ha nincs nagy kerted, de rendelkezel erkéllyel, terasszal, vagy tetőkerttel, egy kis munkával és átalakítással csodálatos kis kuckókat lehet kialakítani. Egy jól kialakított erkély kert könnyen válhat a városi életből való kiszabadulás eszközévé, otthoni munkaállomássá, virágok ültető helyévé, sőt még akár saját zöldségedet, gyümölcsödet is megtermesztheted benne!





      3. Kültéri zuhanyzók

Az egyszerű hordozható és falra szerelhető stílusoktól a fényűzőbb burkolatokig számos különféle kültéri zuhanystílus közül választhatunk. Nemcsak mutatós elem, hanem a nyári kánikulában nagy hasznunkra lehet!




      4. Harmonizált stílus

Válassz egy színsémát és teremts harmóniát a kertedben azáltal, hogy olyan anyagokat és festékeket választasz, amelyek illenek egymáshoz!




      5. Zöld falak

Hozz létre egy apró “városi erdőt” egy kis függőleges hely zölddé alakításával. Az élő falrendszereket gyakran készletként is árusítják, helyhez és költségvetéshez igazítható a mérete. Nemcsak mutatós faldísz, de a levegőt is megtisztítják!





      6. Békés pillanatok

Az éberség és a mentális jólét érdekében érdemes olyan helyet teremteni, ahol élvezheted a csend pillanatait. Sokunk számára a kert a nyugalom szigete, ahol menedéket találhatunk a rohanó hétköznapok ellen. Alakíts ki egy “nyugi sarkot” egy kényelmes fotel, hintaágy, vagy egyéb bútor segítségével, ahol a béke minden pillanatát kiélvezheted!






      7. Görbe vonalú kialakítás

A kerttervezők idén előszeretettel alkalmaznak íveket, különösen a kisebb méretű kertekben, ahol lágyabb, organikusabb formát adnak a kertnek. A görbe ívek megnyugtató és pihentető hangulatot teremtenek, segítve a hagyományos lineáris határvonalak által létrehozott durva vonalak lágyítását. A görbék dizájnelemként használhatók kerti ösvények, kerti falak, magas ágyások és szegélyek készítéséhez. A megjelenés olyan kiegészítőkkel is felvehető, mint a formás padok, íves virágtartók. Nincs több unalmas vonal!





A tervezésben az a legjobb, hogy nem kell mindig a legdrágább dolgokat beszerezned, hiszen sok mindent meg tudsz valósítani otthoni barkácsolással is! Rengeteg nagyon jó inspirációt találhatsz például Pinteresten, ahol sokszor lépésről-lépésre be is mutatják, hogy hogyan tudod saját kezűleg megvalósítani az adott ötletet! Jó nézelődést!

Ha pedig segítségre van szükséged, a Royal-Kert csapata örömmel áll rendelkezésedre!